Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
KOS (Knuden Orkesterstyre)
KOS organiserer 3 orkester ved Knuden kulturskole i Kristiansand. Vi er registrert i enhetsregisteret og frivillighetsregisteret. Formålet med foreningen slik det fremgår av vedtektene er å støtte og legge til rette for aktivitet og kompetanse for unge orkestermusikere ved Knuden Kulturskole. Foreningen skal jobbe for å utvidet tilbudet til elevene, bidra til praktisk støtte, arrangementsstøtte, ivareta interesser, søke midler, samt synliggjøre aktivitetene til elevene.
Musica Sinfonietta -Asker barne-og ungdomsorkester
Musica Sinfonietta er et barne- og ungdomsorkester i Asker kommune, men vi er også åpne for ungdom fra kommuner nær til Asker.
Vi har spilt med noen av Norges beste solister: Arve Tellefsen, Håvard Gimse, Alexander Rybak, Catharina Chen, Håvard Gimse og ikke minst flere konserter med Sølvguttene. Ungdomsorkesteret har reist på turné til USA og til flere land i Europa for å spille med andre ungdomsorkstre og voksenkor.
Øvested og dag og tid : Risenga Ungdomsskole , Tirsdager kl. 17.00 -18.30 for barneorkesteret. Kl.18.30 -21.00 for ungdomsorkesteret
Sandnes Kulturskole Aspirantorkester
Byens kuleste Aspirantorkester består av 44 unge musikanter fra 7 til 12 år, og preges av stor spilleglede og godt sosialt samhold.
Orkesteret er tilknyttet Sandnes kulturskole, men har eget styre valgt blant orkesterets foresatte.
Fast øvingstid er torsdager 1630-1750, og dirigent er Malgorzata Ofstad, sammen med instruktørene Sindre Lyslo (fiolin), Petro Sokach (cello), Anja Felbab (piano) og Kari Eide (assistent).
Haugaland Ungdomssymfoniorkester
Haugaland ungdomsymfoni (Huso) består dette året av 24 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Haugesund, Karmøy og Tysvær kulturskole, men har et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Dirigent er Bernhard Gismervik, og sammen har han med seg som instruktør (Liv Gismervik).
Fast øvingstid er mandager fra 19.00 - 21.00.
Haugaland ungdomsymfoni er medlem av De unges orkesterforbund.
Suzuki Kammerorkester
Suzuki kammerorkester (SKO) er en nyetablert organisasjon som en fortsettelse av kammerorkesteret startet av Norsk Suzukiforbund i 2022.
SKO inviterer strykere i alderen 12-19 år fra hele landet til å spille sammen i orkester.
Med 4 helgesamlinger i året i Bergen og Oslo, har vi samlet musikerne for fordypning i orkestermusikk, innøving av nye stykker, konserter og sosialisering i et landsomfattende nettverk.
ROMUS Kammerorkester
ROMUS står for Romerike Unge Strykere og er et strykeorkester med ungdom fra hele Romerike. Målet er å være distriktets "flaggskip" for talentfulle og dyktige strykere i alderen 13-20 år. Orkesteret er prosjektbasert og møtes ca. 1 gang i måneden,- ofte med øvelse både fredag og lørdag, eller lørdag og søndag. Orkesteret ledes av Sophia Hugo Cabo og Ingjerd Rudsar Forbord.
Kjelsås Skoles Strykeorkester
Kjelsås skoles strykeorkester ble stiftet 31.12 1950 og er et av Oslos eldste skoleorkester. Vårt formål er å vekke og stimulere interessen for musikk hos barn på grunnskolenivå gjennom positive musikalske opplevelser og samspill i orkester.
Vi har to aspirantorkester og ett hovedorkester, og opplæring gis av dyktige spillelærere fra Oslo kulturskole. Orkesteret er foreldredrevet og våre medlemmer er barn som går på Kjelsås skole eller bor i nærområdet.
Disen Strings
Disen Strings er strykeorkesteret på Disen skole. Vi tilbyr elevene undervisning på fiolin, bratsj og cello i øvingslokaler på Disen skole. Orkesteret har som mål å skape musikkglede gjennom samspill, individuell utvikling og mestringsfølelse. Disen Strings er et aktivt orkester, og vi har flere konserter og seminarer i løpet av året. Repertoaret er variert, og vi spiller både folkemusikk, klassisk musikk og filmmusikk. I tillegg til det musikalske er vi opptatt av det sosiale og at elevene bygger relasjoner på tvers av aldersgrupper. Vi har også samarbeid med de andre orkestrene i bydelen.
Orkesteret er delt i underorkestre etter hovedsakelig alder:
• Småstryk
• Aspirantorkester
• Hovedorkester
Du finner mer informasjon på www.disenstrings.no.
Oslo East Suzuki Orchestra
Vår Suzuki gruppa ble dannet nylig i mars 2022 etter oppløsning av Gamle Oslo String Orchestra. Nå heter den " Oslo East Suzuki Orchestra " og registrert i enheten registrer og frivillighet registrer under org.nummer 92944 0005 den 30.juni 2022.
Styreleder - Veronika Dokken
Dirigent - Olga Cassidy frem til slutten av 2023, Galina Panayotova fra og med Januar 2024
De fleste deltakere hos oss er barna i alderen 5-10 år, vi er 14 deltagerne nå og planlegger å øke deltakere til 20 barna i løpet av året. De fleste deltakere spiller fiolin, en deltaker spiller cello og en deltaker begynner med kontrabass. Vi vil jobbe å skape mer deltaker som er interessert i å spille viola, cello og kontrabass.
Vestre Aker Kammerorkester
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Kammerorkesteret er for våre eldste og mest viderekomne elever.
Engebråten Ungdomsstrykere
Engebråten Ungdomsstrykere (EUS) er et foreldredrevet orkester med cirka 28 musikere i alderen 13 til 18 år. Orkesterets formål er å stimulere barns interesse for musikk gjennom samspill. EUS øver to timer i uken hele skoleåret på Engebråten skole i Oslo, og er åpent for alle som ønsker å bli med. De fleste medlemmene har sitt musikalske opphav i Kjelsås, Grefsen og Disen skoles strykeorkestere. EUS dirigeres av Bård Bosrup fra Oslo Kulturskole.
C# Music
C# Music (lest C Sharp Music, (men også Ciss Music) er en musikkforening hovedsakelig for elever ved Children's International School Sarpsborg (CISS), men er også åpen for andre som skulle være interessert. Foreningen har som mål å vekke og stimulere interesse for musikk hos barn og unge, først og fremst gjennom orkesterspill og prosjekter etter skoletid for strykere, men også potensielt andre prosjekter som kan involvere f.eks. kor og dans.
Aldersgruppen er barn i grunnskolealder, 6 til 16 år.
Buskerud Ungdomsstrykeorkester
BUSO (Buskerud Ungdomsstrykeorkester) er et regionsorkester for barn/ungdom som spiller strykeinstrumenter i Viken, Buskerud i alderen 11-18 år.
Vi ønsker oss flere medlemmer. Spiller du et strykeinstrument og vil spille i orkester, er du hjertelig velkommen til å spille sammen med oss. Ta kontakt med dirigent Dag Øystein Berger på tlf. 90697817 eller e-post: dagob@lifi.no
Disen Strykeorkester
Disen Strings (Disen Strykeorkester) er strykeorkesteret på Disen skole. Vi tilbyr elevene undervisning på fiolin, bratsj og cello i øvingslokaler på Disen skole. Orkesteret har som mål å skape musikkglede gjennom samspill, individuell utvikling og mestringsfølelse. Disen Strings er et aktivt orkester, og vi har flere konserter og seminarer i løpet av året. Repertoaret er variert, og vi spiller både folkemusikk, klassisk musikk og filmmusikk. I tillegg til det musikalske er vi opptatt av det sosiale og at elevene bygger relasjoner på tvers av aldersgrupper. Vi har også samarbeid med de andre orkestrene i bydelen.
Orkesteret er delt i underorkestre etter hovedsakelig alder:
• Småstryk
• Aspirantorkester
• Hovedorkester
Du finner mer informasjon på www.disenstrings.no.
Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Kammerensemblet Barratt Due (KENS)
Eleven begynner i Kammerensemblet i sitt 5. spilleår. Normalt er Kammerensemblet for elever i 5., 6. og 7. klasse. Alder: 10-13 år.
KENS er et relativt nytt orkester på Barratt Due, etablert høsten 2016. Orkesteret øver kl. 10.00-12.00 hver lørdag og holder to-tre konserter per semester, de fleste i Oslo kommune. Dirigent er Lina-Marie Årnes. En god del av medlemmene er elever ved Musikk på Majorstuen skole, og lokalt forankret.
I Kammerensemblet arbeider vi mye med å oppdage gleden av å musisere sammen med andre, puste sammen, ha kontakt med hverandre, spille på samme måte, begynne og slutte samtidig, legge merke til de små detaljene og at hver enkelts innsats er avgjørende for hvordan resultatet blir. Vi jobber iherdig hver lørdag og prøvene består av medlemmer i full konsentrasjon i et øyeblikk og fulle av latter i et annet når vi leker og prøver ut nye måter å få fram budskapet i musikken på.
Ny styreleder pr 2024 er Kari Kjos Bårtveit.
Kvartett Saphir
KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).
Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.
Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).
Vefsn Unge Strykere
Vefsn Unge Strykere ble etablert i 1997 og har til formål å vekke og stimulere interessen for musikk ved å:
-bidra til å utvikle varige, positive og berikende fritidsaktiviteter
-gi anledning til å spille sammen i orkester under kyndig ledelse
-gi opplæring i orkesterspill til alle som ønsker dette, samarbeide med lokale musikkforeninger, musikkskolen o.l. for å skape et så rikt og positivt musikkmiljø som mulig
-organisere så vel aspirantgrupper som samspillgrupper/kammergrupper
-sikre Vefsn kulturskoles elever et variert samspill-tilbud
JuniorSolistene
Juniorsolistene er et rekrutteringsorkester for Trondheimsolistene.
Talentfulle ungdommer mellom 16 og 21 år i Trøndelags distriktet. Mange her går videre med musikkstudier enten i Trondheim, Oslo eller København. De som velger Trondheim får da være med i Trondheimsolistene som for tiden ledes av Geir Inge Lotsberg.
Juniorsolistene har 2 helger på våren, sommerprosjekt som turne etc og to helger på høsten.
Sandnes Kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni
Sandnes kulturskole Ung Symfoni består av 48 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Sandnes kulturskole, men er en egen organisasjon med et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Sandnes Ung Symfoni holder jevnlig konserter, enten alene eller i samarbeid med andre. Vi har hatt prosjekter der vi har utvidet orkesteret med blåsere og slagverk til symfonisk besetning. Vi har samarbeidet med andre orkestre, med kor og med solister.
Orkesteret reiser jevnlig på tur til utlandet, og har vært i både Ungarn, Tyskland, Irland, Nederland og Italia.
Fast øvingstid er tirsdager fra 16.30 - 18.30.