Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Musikk på Majorstuen skole Symfoni
Musikk på Majorstuen Symfoni (M@M Symfoni) består av 150 elever som er blåsere, strykere, sangere og pianister ved Musikk på Majorstuen skole.
M@M Symfoni søker sponsorer om støtte til aktiviteter utenom den faste undervisningen som betales av Oslo kommune og gis av lærere ved Barratt Due musikkinstitutt.
Støtten fra UNOF og sponsorer bidrar til merverdi for ordinære klasser ved Majorstuen skole gjennom felles prosjekter, arrangering av musikk, ekstra undervisning, leie av lokaler til øvelser og konsert.
Hver høst bidrar M@M Symfoni til stort prosjekt i Oslo konserthus med alle musikklassene og ordinære klasser på 5. og 6. trinn ved Majorstuen skole. Hver vår bidrar M@M Symfoni til prosjekt for 1.-7. trinn med ordinære klasser på 5. trinn.
Styreleder er Pål Risa Zachariassen.
Høybråten Skoles Strykeorkester
Startet 1955.
Lokalt, foreldredrevet, ideell, uten lønnede stillinger.
Låner lokaler på Høybråten skole (1-7 trinn).
Har elever også fra andre skoler og bydeler.
Mange med flerkulturell bakgrunn.
Vi har tre instruktører, to for fiolin og en for cello, samt dirigent fra Oslo Kulturskole.
Har individuell undervisning i hovedsak onsdager, en fiolinærer har også muligheter for timer mandager.
Orkesterøvinger junior og senior onsdager, kveld. 18-20:30 på Høybråten skole.
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester
Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) har etablert seg som en betydningsfull satsning på talentutvikling innen klassisk musikk og ensemblespill.
BFUng har full symfonisk besetning og medlemmene kommer fra hele landet. BFUng er i dag det fremste ungdomssymfoniorkesteret i Norge som ikke er prosjektorientert, men som er i kontinuerlig drift gjennom hele året. Orkesterets medlemmer er mellom 15 og 25 år.
BFUng har sine månedlige samlinger i Grieghallen i Bergen. Hoveddirigent er Kjell Seim, en av Norges viktigste inspirator for unge orkestermusikere. I tillegg til Kjell Seim dirigerer Bergen Filharmoniske Orkesters sjefdirigent Edward Gardner ett prosjekt per sesong.
Vestre Aker Kammerkameratene
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Kammerkameratene er vår yngste ungdomsgruppe.
Barratt Due Unge Blåsere
Barratt Due Unge Blåsere er et blåseorkester med talentfulle unge musikere i alderen 12-20 år, og består av tre ensembler. Treblåsensemblet er ledet av Catherine Berg, mens Messingensemblet har Rune Brodahl som dirigent og Kammerakademiet ledes av David Strunck. Randi Krogvold Lundqvist er kunstnerisk leder for blåserne i Barratt Due Unge Blåsere, og var initiativtaker da orkesteret ble stiftet i 2017. Blåserensemblene spiller mange konserter hvert semester, de fleste i Oslo kommune. I 2023 har de hatt besøk av en gruppe blåsere fra Chetham's School of Music, med turne til Manchester påfølgende måned. Dette er et årlig samarbeid som har vart gjennom flere år, kun avbrutt av koronanedstengningen i 2020/21.
Orkesteret har ca. 30 medlemmer, i tillegg til lærere og styre. De deltar årlig på symfonisk samarbeid med Juniororkesteret Barratt Due og NMHs unge musikere i BARDUS, og med Høyskolen Barratt Due samarbeider Unge Blåsere om festivalene Høststorm og Vårblås, der de er med på øvelser, mesterklasser og konserter. I tillegg gir orkesteret konserter med kammermusikk i blåsegrupper og med solister sammen med pianist. Barratt Due Unge Blåsere har i sin korte tid som orkester hatt turneer til både København og Berlin med mesterklasser og samarbeid, samt egne konserter. Flere ganger har også filharmonikere fra Berlinerfilharmonien og andre store orkestre vært invitert som instruktører her i Oslo. De øver i lokalene til Barratt Due musikkinstiutt i helger. Til jul deltar blåserne alltid på den store julekonserten til Barratt Due musikkinstitutt i Oslo Domkirke med flere numre og to konserter. I koronatiden spilte de også under seremoniene til mange humanistiske konfirmasjoner med restriksjoner i Oslo Rådhus.
Styreleder i Barratt Due Unge Blåsere fra 2023 er Jan Kato Fremstad.
Juniororkesteret Barratt Due
Juniororkesteret Barratt Due er et kammerorkester for strykertalenter i alderen 13-19 år fra hele Norge. Prøvespill er tidlig i vårsemesteret for oppstart i høstsemesteret. Våre medlemmer går som regel på en vgs med musikklinje, og en del av musikerne følger talent-tilbudet på Edvard Munch videregående i Oslo.
Juniororkesteret Barratt Due ble grunnlagt av kunstnerisk leder Soon-Mi Chung Barratt-Due i 1985 og har siden blitt ledet av henne (1985-1993 og 2006-dd) og Alf Richard Kraggerud (1993-2006). I pakt med Barratt Due musikkinstitutts pedagogiske idé om at ensemblespillet er selve kjernen i dannelsen av unge musikere, har Juniororkesteret helt siden starten vært en viktig del av aktivitetene ved Unge Talenter-avdelingen. Samtlige i Juniororkesteret spiller kammermusikk jevnlig og er deltagere i minst én fast kammergruppe i orkesterets regi. Noen av disse kammergruppene er prisbelønte og har spilt sammen lenge. Professor Soon-Mi Chung Barratt-Due legger vekt på god teknikk, perfekt klang hos den enkelte musiker og en dynamisk fremføring hos orkesteret som helhet, og har en unik erfaring som hun deler med orkesterets medlemmer under sine spennende øvelser i Kammersalen.
Styreleder for Juniororkesteret Barratt Due fra 2023 er Elisabeth Vatn.
Blant orkesterets tidligere medlemmer finner vi en lang rekke musikere som i dag har framskutte posisjoner innen norsk og internasjonalt musikkliv.
Orkesteret har gjennom sin utstrakte turnévirksomhet besøkt både store byer i Norge og i Europa, og de var i 2015 på en lang turne i Korea, dirigentens hjemland.De har et rikt samarbeid om kammermusikk med Chetham's School of Music med årlige besøk og gjenbesøk i Oslo og Manchester. Juniororkesteret Barratt Due har flere utgivelser på CD bak seg, blant annet med verker som er spesielt tilegnet Barratt Dues Juniororkester. I 2022/2023 urfremførte de til Olav Anton Thommesen-jubileet han nyskrevne orkesterverk LIVSKRAFT, i to deler. (Siste del har urfremføing 6. september 2023). Juniororkesteret har også spilt på Mestermøter på Nasjonalmuseet, gjestet Trondheim og Stavanger i 2022 og deltatt på symfoniske prosjekter gjennom Bardus, sammen med andre musikere fra Barratt Due Unge Blåsere, Juniorensemblet Barratt Due og Norges Musikkhøgskole. De deltar også jevnlig på Oslo Kammermusikkfestival.
Absolutt Cello
ABSOLUTT CELLO ble stiftet i 2007 av cellisten og cellopedagogen Torfinn Hoffart. Utgangspunktet for ABSOLUTT CELLO er basert på gruppeundervisning, - et tilbud som kommer i tillegg til den individuelle celloundervisningen og vanlig orkesterdeltagelse. Våre medlemmer må ha godkjent cellolærer og ha spilt i minst ett år. Vi har fire nivåer, Basis (6-9 år), Medium(8-12 år), Høyere Nivå (11-14 år) og Utøvende Nivå/Solist(13-25 år). Samlingene er morsomme, inspirerende og lærerike for de cellospillende medlemmene. Opplegget baseres på å samarbeide med ulike lærere og pedagoger. Manager Astrid Eggesvik ordner det praktiske både på kurs og konserter, mens våre studenter og instruktører hjelper til med gruppene på helgekurs og samlinger. Vi har et fast samarbeid med akkompagnatør Margeretha Stassen på elevkonserter, og med filharmoniker Kari Ravnan, som holder mesterklasser for de to eldste nivåene. Hvert år reiser Utøvende Nivå til Praha og spiller med cellister der, ledet av professor Tomas Strasil og pianist Hana Forsterova. I tillegg drar hele celloensemblet med alle nivåer av og til på seminarhelg andre steder i Norge. Torfinn og Absolutt cello har også et godt samarbeid med MDW i Wien, og har vært på Europaturneer til Wien, Budapest, Berlin, Plzen, Liberec og Heviz. Vi har 6 personer i styret, deriblant spillende medlemmer.
Barneorkesteret Barratt Due
Barneorkesteret Barratt Due (BORK)
Eleven begynner i Barneorkesteret i sitt 3. spilleår. Normalt er Barneorkesteret for elever i 3. og 4. klasse. Alder: 8-10 år. Eleven kan være yngre hvis eleven allerede har spilt to år. Vi arrangerer prøvespill hvert år for aktuelle kandidater.
Orkesteret øver kl. 10.00 – 12.00 hver lørdag i skoleåret og deltar på to-fire konserter per semester. I enkelte perioder deltar orkesteret også i andre sammenhenger, som forestillinger og felleskonserter. I 2022/2023 har Barneorkesteret hatt et godt samarbeid med Stavanger Juniororkester, med besøk og konsert i Stavanger konserthus før jul og gjenbesøk med konsert i Universitetets Aula i juni.
Læringspotensialet i orkesterspill er av stor betydning. Derfor er det viktig at alle opplever at de sitter i et orkester hvor de mestrer repertoaret og samtidig får relevante utfordringer.
På orkesterprøvene arbeider vi mye med å oppdage gleden av å musisere sammen med andre, puste sammen, ha kontakt med hverandre, spille på samme måte, begynne og slutte samtidig, legge merke til de små detaljene og at hver enkelts innsats er avgjørende for hvordan resultatet blir. Vi jobber iherdig hver lørdag og prøvene består av medlemmer i full konsentrasjon i et øyeblikk og fulle av latter i et annet.
Dirigent for Barneorkesteret Barratt Due er Maria Conde Campos.
Styreleder fra 2024 er Liyang Xia.
Østfold Ungdomsorkester
Østfold Ungdomsorkester er et regionsorkester for strykere i alderen 12-19 år i Østfold og omegn.
Vi er et prosjektorkester, og til vanlig har vi 1-3 prosjekter i løpet av et år. Orkesteret har ikke noe fast tilholdssted, men har de siste prosjektene ofte øvd i Sarpsborg, med konserter i Sarpsborg/Fredrikstad.
Det er ingen opptaksprøver for å få være med, og vi har et stort fokus på et godt sosialt miljø, samtidig som vi jobber seriøst med musikken vi spiller.
Vi vil gjerne ha med flere på prosjektene våre, så om du har lyst til å være med så er det bare å ta kontakt, så skal vi sørge for at du får vite om når påmelding til neste prosjekt er!
Vestre Aker Strykeorkester
Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.
Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.
Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.
Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.
Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.
Vårt hovedorkester kalles Storestryk, aspirantorkesteret Lillestryk, Gresshoppene er nybegynnerene, mens Kammerkameratene og Kammerorkesteret er våre to ungdomsgrupper.
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Sunnmøre ungdomssymfoniorkester
Er du 7. klassing eller eldre og har lyst til å spele i symfoniorkester? Då er Sunnmøre ungdomssymfoniorkester rette staden for deg! Fem fredager om hausten og fem fredager om våren møtes nær 50 ungdomar frå heile Sunnmøre til øving frå kl. 17:30-20:00. Vi øver i Amfiet på Øyra skule i Volda. Datoar for øvingane blir fastsett før kvart semester. Om hausten har vi Adventskonsert første helga i desember. Vårkonsert er siste helga i april. Dirigent haust -23 er Magnar Åm.For å vere med i orkesteret må du beherske instrumentet ditt, vere villig til å øve godt på repertoaret mellom øvingane og forplikte deg til å møte på øving og konsert.
Har du lyst til å vite meir?
Kontakt:
Hanne Benedicte Drabløs, Volda kulturskule, hanne.benedicte.drablos@volda.kommune.no mob: 97035396
eller
Hans Robert Bondhus, Ørsta kulturskule, hans.robert.bondhus@orsta.kommune.no mob: 95220459
Kvartett Saphir
KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).
Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.
Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).