Finn orkester
UNOF har medlemsorkestre over hele landet, fra strykekvartetter til store symfoniorkestre. Her finner du en oversikt over alle orkestrene.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tonsenhagen Skoles Strykeorkester
Tonsenhagen skoles strykeorkester er et orkester for barn mellom 6 og 17 år i Groruddalen. Orkesteret ble startet i 1966 av Asbjørn Lilleslåtten. Vi har base på Tonsenhagen skole, men tar også inn medlemmer fra naboskolene og litt fjernere skoler.
Hos oss lærer barna å spille et strykeinstrument i et inkluderende, trygt og godt miljø. Du får låne instrument av oss, og du får både individuell undervisning, samt ukentlige øvelser sammen med de andre barna i orkesteret – alt ledet av profesjonelle og topp kvalifiserte lærere.
I løpet av året har vi vanligvis to helgeseminarer: et seminar bare for vårt orkester, og et seminar sammen med andre strykeorkestre i Groruddalen.
I tillegg spiller orkesteret flere konserter i løpet av året, deriblant en juleavslutning, sommeravslutning og 17. maikonsert i aulaen på Tonsenhagen skole. Se hjemmesiden for mer informasjon.
Grefsen Skoles Juniorstrykere
Grefsen skoles juniorstrykere (GSJS) er et nabolagsorkester som rekrutterer medlemmer hovedsakelig fra Grefsen skole. Vi er opptatt av inkludering, musikkglede og musikalsk kvalitet i alt vi gjør. Orkesteret samarbeider med Grefsen skoles strykeorkester (GSS) og Engebråten ungdomsstrykere (EUS) for å skape et musikalsk læringsforløp fra 5 til 18 år.
Hadsel Strykeorkester
Hadsel Strykeorkester har i dag 13 medlemmer, men har ambisjoner om å vokse. Orkesteret består først og fremst av elever tilknyttet Hadsel kulturskole og er for strykere fra hele Hadsel kommune. Orkesteret har øvelse en gang i uka og prøver å ha 1-2 opptredener hvert halvår. Hadsel strykeorkester ble startet i 2020.Alder fra 8 til 15 år. Instrumenter så langt er cello og fiolin
Musikk på Majorstuen skole Symfoni
Musikk på Majorstuen Symfoni (M@M Symfoni) består av 150 elever som er blåsere, strykere, sangere og pianister ved Musikk på Majorstuen skole.
M@M Symfoni søker sponsorer om støtte til aktiviteter utenom den faste undervisningen som betales av Oslo kommune og gis av lærere ved Barratt Due musikkinstitutt.
Støtten fra UNOF og sponsorer bidrar til merverdi for ordinære klasser ved Majorstuen skole gjennom felles prosjekter, arrangering av musikk, ekstra undervisning, leie av lokaler til øvelser og konsert.
Hver høst bidrar M@M Symfoni til stort prosjekt i Oslo konserthus med alle musikklassene og ordinære klasser på 5. og 6. trinn ved Majorstuen skole. Hver vår bidrar M@M Symfoni til prosjekt for 1.-7. trinn med ordinære klasser på 5. trinn.
Styreleder er Pål Risa Zachariassen.
Kvartett Saphir
KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).
Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.
Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).
Byåsen Skoleorkester
Byåsen skoleorkester ble stiftet i 1978 og er et av de fire strykeorkestrene for barn og
unge i Trondheim. Vi består av tre orkester: Aspirantorkesteret, hovedorkesteret og
kammerorkesteret. Vi ønsker barn i alle aldre velkommen. Foreldre og besteforeldre
er også velkomne til å spille.
Vi har i alle år holdt hus på Byåsen Skole, men rekrutterer medlemmer fra hele
Byåsen bydel. I tråd med strykeropplæringen ved TKK der foreldre lærer å spille
sammen med sine barn, er både voksne og barn medlemmer hos oss, og deltar på
samme premisser.
Vi har mange og varierte aktiviteter. Vi spiller konserter på de lokale skolene, i lokale
kirker og samarbeider jevnlig med andre aktører om større produksjoner. Vi har også
orkesterturer, med variasjon mellom turer innenlands og utenlands. Gjennom våre
aktiviteter får barna trening i å spille i orkester, blir kjent med mye forskjellig repertoar
og noen får også være solister. Orkesteret er en sosial møteplass for unge strykere,
og vi ønsker å inspirere og utvikle våre medlemmer ved musikalske og sosiale
begivenheter.
Dirigent for hovedorkesteret er Marit Laugen, og Synne Fersum dirigerer
aspirantorkesteret og kammerorkesteret.
Barratt Due Unge Blåsere
Barratt Due Unge Blåsere er et blåseorkester med talentfulle unge musikere i alderen 12-20 år, og består av tre ensembler. Treblåsensemblet er ledet av Catherine Berg, mens Messingensemblet har Rune Brodahl som dirigent og Kammerakademiet ledes av David Strunck. Randi Krogvold Lundqvist er kunstnerisk leder for blåserne i Barratt Due Unge Blåsere, og var initiativtaker da orkesteret ble stiftet i 2017. Blåserensemblene spiller mange konserter hvert semester, de fleste i Oslo kommune. I 2023 har de hatt besøk av en gruppe blåsere fra Chetham's School of Music, med turne til Manchester påfølgende måned. Dette er et årlig samarbeid som har vart gjennom flere år, kun avbrutt av koronanedstengningen i 2020/21.
Orkesteret har ca. 30 medlemmer, i tillegg til lærere og styre. De deltar årlig på symfonisk samarbeid med Juniororkesteret Barratt Due og NMHs unge musikere i BARDUS, og med Høyskolen Barratt Due samarbeider Unge Blåsere om festivalene Høststorm og Vårblås, der de er med på øvelser, mesterklasser og konserter. I tillegg gir orkesteret konserter med kammermusikk i blåsegrupper og med solister sammen med pianist. Barratt Due Unge Blåsere har i sin korte tid som orkester hatt turneer til både København og Berlin med mesterklasser og samarbeid, samt egne konserter. Flere ganger har også filharmonikere fra Berlinerfilharmonien og andre store orkestre vært invitert som instruktører her i Oslo. De øver i lokalene til Barratt Due musikkinstiutt i helger. Til jul deltar blåserne alltid på den store julekonserten til Barratt Due musikkinstitutt i Oslo Domkirke med flere numre og to konserter. I koronatiden spilte de også under seremoniene til mange humanistiske konfirmasjoner med restriksjoner i Oslo Rådhus.
Styreleder i Barratt Due Unge Blåsere fra 2023 er Jan Kato Fremstad.
Bolteløkka skoles strykeorkester
Strykeorkesteret har en lang historie fra 1950 og frem til i dag, med elever fra flere skoler i Oslo, men holder til på Bolteløkka skole. Vi tilbyr både individuell undervisning og orkester. Undervisningen drives av profesjonelle og entusiastiske instruktører og barna får låne instrument av orkesteret. Vi har både elevaftener og konserter og samarbeider med både Bislett guttekor og Bolteløkka jentekor.
KOS (Knuden Orkesterstyre)
KOS organiserer 3 orkester ved Knuden kulturskole i Kristiansand. Vi er registrert i enhetsregisteret og frivillighetsregisteret. Formålet med foreningen slik det fremgår av vedtektene er å støtte og legge til rette for aktivitet og kompetanse for unge orkestermusikere ved Knuden Kulturskole. Foreningen skal jobbe for å utvidet tilbudet til elevene, bidra til praktisk støtte, arrangementsstøtte, ivareta interesser, søke midler, samt synliggjøre aktivitetene til elevene.
Buskerud Ungdomsstrykeorkester
BUSO (Buskerud Ungdomsstrykeorkester) er et regionsorkester for barn/ungdom som spiller strykeinstrumenter i Viken, Buskerud i alderen 11-18 år.
Vi ønsker oss flere medlemmer. Spiller du et strykeinstrument og vil spille i orkester, er du hjertelig velkommen til å spille sammen med oss. Ta kontakt med dirigent Dag Øystein Berger på tlf. 90697817 eller e-post: dagob@lifi.no
Vestnorsk Ungdomssymfoniorkester
Vestnorsk ungdomssymfoniorkester, VENUS, er et fullt symfoniorkester som ble startet våren 2009. Det er UNOF Vestland sitt kretsorkester. Aldersgrensen er veiledende mellom 12 og 19 år.
Gjennom samlinger, konserter og utfordrende repertoar får medlemmene mulighet til personlig musikalsk utvikling. De får innføring i symfonisk musikk og musikktradisjon. VENUS er et naturlig bindeledd mellom de lokale orkestrene/korpsene og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) og rekrutterer de mest ambisiøse ungdommene som har lyst til å utvikle seg i symfoniorkester. Samtidig er VENUS en sosial møteplass for de lokale orkestrene og Sommerskolen på Halsnøy.
Orkesteret har fire helgesamlinger i året, hovedsakelig i Bergensområdet. Man møtes på fredagen og spiller hele helgen.
Østfold Ungdomsorkester
Østfold Ungdomsorkester er et regionsorkester for strykere i alderen 12-19 år i Østfold og omegn.
Vi er et prosjektorkester, og til vanlig har vi 1-3 prosjekter i løpet av et år. Orkesteret har ikke noe fast tilholdssted, men har de siste prosjektene ofte øvd i Sarpsborg, med konserter i Sarpsborg/Fredrikstad.
Det er ingen opptaksprøver for å få være med, og vi har et stort fokus på et godt sosialt miljø, samtidig som vi jobber seriøst med musikken vi spiller.
Vi vil gjerne ha med flere på prosjektene våre, så om du har lyst til å være med så er det bare å ta kontakt, så skal vi sørge for at du får vite om når påmelding til neste prosjekt er!
Haugaland Ungdomssymfoniorkester
Haugaland ungdomsymfoni (Huso) består dette året av 29 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Haugesund, Karmøy og Tysvær kulturskole, men har et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Dirigent er Bernhard Gismervik, og sammen har han med seg som instruktør (Liv Gismervik).
Fast øvingstid er mandager fra 19.00 - 21.00.
Haugaland ungdomsymfoni er medlem av De unges orkesterforbund.