Haugaland Ungdomssymfoniorkester

Haugaland ungdomsymfoni (Huso) består dette året av 29 ungdommer i alderen 13 til 19 år. Fast besetning er strykere og fløyter.
Orkesteret er knyttet til Haugesund, Karmøy og Tysvær kulturskole, men har et eget styre valgt blant orkesterets medlemmer og deres foresatte.
Dirigent er Bernhard Gismervik, og sammen har han med seg som instruktør (Liv Gismervik).
Fast øvingstid er mandager fra 19.00 - 21.00.
Haugaland ungdomsymfoni er medlem av De unges orkesterforbund.

Kontaktperson

Hanne Søvik Bårdsen
hsba@hvl.no
Telefon ikon
92837006

Noen av våre andre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Barratt Due Unge BlåsereBarratt Due Unge Blåsere

Barratt Due Unge Blåsere

Barratt Due Unge Blåsere er et blåseorkester med talentfulle unge musikere i alderen 12-20 år, og består av tre ensembler. Treblåsensemblet er ledet av Catherine Berg, mens Messingensemblet har Rune Brodahl som dirigent og Kammerakademiet ledes av David Strunck. Randi Krogvold Lundqvist er kunstnerisk leder for blåserne i Barratt Due Unge Blåsere, og var initiativtaker da orkesteret ble stiftet i 2017. Blåserensemblene spiller mange konserter hvert semester, de fleste i Oslo kommune. I 2023 har de hatt besøk av en gruppe blåsere fra Chetham's School of Music, med turne til Manchester påfølgende måned. Dette er et årlig samarbeid som har vart gjennom flere år, kun avbrutt av koronanedstengningen i 2020/21.

Orkesteret har ca. 30 medlemmer, i tillegg til lærere og styre. De deltar årlig på symfonisk samarbeid med Juniororkesteret Barratt Due og NMHs unge musikere i BARDUS, og med Høyskolen Barratt Due samarbeider Unge Blåsere om festivalene Høststorm og Vårblås, der de er med på øvelser, mesterklasser og konserter. I tillegg gir orkesteret konserter med kammermusikk i blåsegrupper og med solister sammen med pianist. Barratt Due Unge Blåsere har i sin korte tid som orkester hatt turneer til både København og Berlin med mesterklasser og samarbeid, samt egne konserter. Flere ganger har også filharmonikere fra Berlinerfilharmonien og andre store orkestre vært invitert som instruktører her i Oslo. De øver i lokalene til Barratt Due musikkinstiutt i helger. Til jul deltar blåserne alltid på den store julekonserten til Barratt Due musikkinstitutt i Oslo Domkirke med flere numre og to konserter. I koronatiden spilte de også under seremoniene til mange humanistiske konfirmasjoner med restriksjoner i Oslo Rådhus.
Ny styreleder i Barratt Due Unge Blåsere er Jan Kato Fremstad.
Follo UngdomsstrykeorkesterFollo Ungdomsstrykeorkester

Follo Ungdomsstrykeorkester