Ny pakke med koronastøtte

x min lesetid

Korona-nedstenging har for noen ført til tapte inntekter. Det har staten kompensert for gjennom flere forskjellige kompensasjonsordninger. For frivilligheten har dette vært "krisepakker" fra Kulturdepartementet gjennom Lotteri- og Stiftelsestilsynet.Det har vært kjørt to runder med krisepakker til frivilligheten, med søknadsfrister tidligere i år. Nå er Krisepakke 3 for frivilligheten åpnet for søknader.UNOF og NASOL vil oppfordre alle våre medlemsorkestre, kretser og sommermusikkskoler til å søke om kompensasjon gjennom denne ordningen (dersom dere ikke allerede har gjort det i de to første rundene).

Utvidet ordning

Det er mulig å få kompensasjon for hele perioden 12. mars til 31. desember. Det er gjort noen endring i forskriften som styrer disse midlene, og det er stort sett utvidelser, slik at enda flere aktiviteter i frivilligheten kan få støtte.Nå omfatter ordningen også arrangementer som ikke har billettinntekter eller deltakeravgifter, men som likevel skulle gi inntekter til organisasjonen, som for eksempel parkeringsavgifter, kiosksalg eller loppemarked.Likevel er det fortsatt noen begrensninger. Noen av de viktigste er som følger:

  • Man må være registrert i Frivillighetsregisteret og ha hovedvirksomheten i Norge for å kunne søke
  • Man må ha under 60 prosent av inntektene fra offentlige tilskudd i 2019
  • Det samlede inntektsbortfallet må være minimum 25 000 kroner

Søk hvis du kan

Totalt er det satt av store summer til fordeling, så det er viktig at orkesteraktiviteten sier i fra om sine behov.Søknadsskjema, informasjon og rettledning finner dere på Lotteri- og stiftelsestilsynets nettsider.Søknadsfrist er 15. januar 2021.Ta gjerne kontakt med UNOF om du har noen spørsmål om dette.Mer relevant informasjon finner du på Orkester.nos samleside om korona og smittevern.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.