Dobling av instrumentfondet!

x min lesetid

Gladnyhet! Kulturdepartementet vil i dagens Statsråd legge fram forslag om å doble instrumentfondet fra 15 til 30 millioner. Barne- og ungdomsorkestre får 10 prosent av den totale potten, så dette betyr en dobling for oss også.– Dette kommer svært beleilig, for det var ekstra stor søkning i år og vi måtte gjøre harde prioriteringer. Det siste året har vært sørgelig for det frivillige orkesterlivet, og alle slike nyheter bidrar til gjenåpningen. Nå mangler det bare at vi kan komme igang og spille sammen på disse instrumentene også!, sier Torunn Kristoffersen, som er UNOFs saksbehandler på instrumentinnkjøpsordningen.

Må behandle på nytt

Instrumentfondet er en tilskuddsordning som Norges Musikkorps Forbund (NMF) og De Unges Orkesterforbund (UNOF) deler ut på vegne av Kulturdepartementet. Her kan orkestre søke om støtte til å kjøpe inn instrumenter.– Denne tilskotsordninga er eit bidrag til målet om å gi alle barn og unge, uavhengig av bakgrunn, tilgang til kunst og kultur sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja i en pressemelding.Med denne ekstra tildelingen må landsstyret i UNOF behandle søknadene på nytt, og eventuelt utlyse noen restmidler til høsten.

Les mer

Se sak fra NRK Kveldsnytt om tildelingen her, ca 6:23 ut i sendingen.Pressemelding fra KulturdepartementetLes mer om instrumentfondet på Orkester.no

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.