Tøyen Orkester

Tøyen Orkester er et unikt fargesprakende orkester som har tett samarbeid Tøyen skole, og Oslo kulturskole.
Under mottoet: "Alle barn har rett til å lære å spille ett instrument", når orkesteret stadig nye høyder, og har blitt en viktig kilde til samhold, vennskap, læring, felleskap og glede i bydel Gamle Oslo.
Orkesteret har sitt utspring fra Tøyen skole sitt musikk og kulturprogram som ble igangsatt av Sissel Larsen og daværende rektor Tor Helgesen i regi av Oslo Kulturskole høsten 2009. Orkesteret ble etablert som et fast ettermiddagstilbud i 2018, og teller ca 23 medlemmer. I tillegg er det nettopp igangsatt aspirant og mellomorkester. Tøyen skole har siden 2009 hatt satsningsområde på musikk og kultur. Alle elever fra 3 - 7 trinn får opplæring i grupper på et orkesterinstrument i de ordinære musikktimene.

Noen av våre andre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Disen StringsDisen Strings

Disen Strings

Disen Strings er strykeorkesteret på Disen skole. Vi tilbyr elevene undervisning på fiolin, bratsj og cello i øvingslokaler på Disen skole. Orkesteret har som mål å skape musikkglede gjennom samspill, individuell utvikling og mestringsfølelse. Disen Strings er et aktivt orkester, og vi har flere konserter og seminarer i løpet av året. Repertoaret er variert, og vi spiller både folkemusikk, klassisk musikk og filmmusikk. I tillegg til det musikalske er vi opptatt av det sosiale og at elevene bygger relasjoner på tvers av aldersgrupper. Vi har også samarbeid med de andre orkestrene i bydelen.

Orkesteret er delt i underorkestre etter hovedsakelig alder:
• Småstryk
• Aspirantorkester
• Hovedorkester

Du finner mer informasjon på www.disenstrings.no.
C# MusicC# Music

C# Music

C# Music (lest C Sharp Music, (men også Ciss Music) er en musikkforening hovedsakelig for elever ved Children's International School Sarpsborg (CISS), men er også åpen for andre som skulle være interessert. Foreningen har som mål å vekke og stimulere interesse for musikk hos barn og unge, først og fremst gjennom orkesterspill og prosjekter etter skoletid for strykere, men også potensielt andre prosjekter som kan involvere f.eks. kor og dans.

Aldersgruppen er barn i grunnskolealder, 6 til 16 år.