– Den er gøy og litt vanskelig

x min lesetid

Nå har Grorudskolenes strykeorkester og andre Oslo-lokaliserte orkester spilt inn musikkvideo til Festivity. I denne saken får du premiere.

27. Januar skjedde det noe helt spesielt i Oslo Konserthus. Orkesterårets kjenningsmelodi "Festivity" ble urframført av Oslo-Filharmonien med barn og ungdom fra NOR59 strykeinstitutt og Vestre Aker Strykeorkester side om side på scenen.

For mange var dette første gang.

– Alle syntes det var gøy å spille med et profesjonelt symfoniorkester i konserthuset foran så mange folk, og jeg tror alle kunne tenke seg en jobb innenfor klassisk musikk i fremtiden, sier Vemund Bertin Tønnessen (15). Han spiller fiolin i Nor59.

Noen av musikerne var også så heldige å få møte Dronningen.

Foto: Malene Økland

Orkesterdagen

Men nå skal vi tilbake til Orkesterliv og stykket Festivity skrevet av Ingebjørg Vilhelmsen. For siden sist har barn fra Grorudskolenes strykeorkester, Vestre Aker Strykeorkester og Den tyske skoles kammerorkester spilt inn en musikkvideo til musikken fra urpremieren 27. januar. I filmen kan vi se fremføringen med Oslo-Filharmonien, Vestre Aker strykeorkester og NOR59 strykeinstitutt klippet sammen med klipp av orkesterbarn som spiller og leker på Sentralen i Oslo. Videoen er spilt inn og lanseres i anledning Orkesterdagen 20. april.

Orkesterdagen er en ny merkedag og ble opprettet i 2022. Premiere får du nederst i saken.

Vilje Kriznik (10) spiller i Grorudskolenes strykeorkester. Vilje Kriznik (10) har vært med på innspilling. I vår nyeste episode av Orkesterliv, kan du bli bedre kjent med Vilje og Amina Fatima Naqvi (9).

– Dette var skikkelig stas å være med på. Barna hadde det veldig fint under innspillingen og syntes det var spennende, og noe helt utenom det vanlige, å skulle være med på filminnspilling. De er virkelig spente på å se filmen når den kommer på lørdag, og gleder seg til det! sier Kjersti Brander i Grorudskolenes Strykeorkester.

– Når vi spiller ser vi ofte konsentrerte ut, og det er kanskje ikke så lett å se fra utsiden hvor morsomt og givende det er å spille sammen. Filmingen av lek og løping i trappene viser det sosiale aspektet ved å være med i orkestersamspill. Heldigvis er det mye lek og moro i pausene på orkesterøvelsene våre ellers også! Flott for oss i GSSO å kunne være med og feire Orkesterdagen, legger Brander til.

Foto: Birgit Djupedal

  

Musikkvideo

– Orkesteråret vil takke Studio Eplekjekk som har laget den og Grorudskolenes Strykeorkester. Sparebankstiftelsen og Kultur- og likestillingsdepartementet for støtten til å lage videoen. Takk til Sentralen som lot oss filme i de flotte lokalene deres. Takk til Marius Lilleslåtten, Øystein Imsen og Kjersti Brander som spilte og dirigerte sammen med oss hele dagen! sier Birgit Djupedal, prosjektleder i Orkesteråret 2024.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
Unge solister fra HelgelandUnge solister fra Helgeland
Mar 17, 2024
Drømmen om symfoniorkester har fulgt dem lenge. Sist helg ble den oppfylt.
Mini-høner og nye vennerMini-høner og nye venner
Mar 11, 2024
Nå kan du melde deg på sommerskole. Vi har pratet med fire som skal.
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.