Musikk i koronasommeren

x min lesetid

Sommeren 2020 ble annerledes enn mange hadde tenkt. NASOLs sommerkurs Vestandsk Sommar-symfoni og flere av UNOFs sommermusikkskoler måtte avlyses.Men de fleste av sommermusikkskolene ble gjennomført, med større eller mindre tilpasninger for å ivareta smittevernet.Flere måtte flytte til nye lokaler, noen et godt stykke unna der de var vant til å være. Noen gjennomførte et rent elektronisk kurs. Noen måtte dessverre avvise kjente og kjære utenlandske deltakere. Én sommermusikkskole hentet inn en utenlandsk dirigent, som satt to uker i karantene før han dirigerte! Alt i alt har sommermusikkskolene rundt om i landet utvist stor kreativitet for å gjennomføre sine opplegg, tross mange vanskeligheter. Landsstyret i UNOF berømmer sommermusikkskolene for stor kreativitet og vellykkede gjennomføringer.Flere av sommermusikkskolene hadde en merkbar økning i antall deltakere. Det kan delvis skyldes at andre sommermusikkskoler ble avlyst, og at det var begrenset med muligheter for utenlandsferie.Vi er glade for at mange unge musikere fikk benytte sommeren til å øve, framføre, gjøre nye musikalske oppdagelser og knytte nye bekjentskaper. Og, kanskje viktigst - ingen ble smittet!

Toppensymfonierne avsluttet Festspillene Helgeland med Beethovens kjente og kjære 5. symfoni. Grunnet smitteverntitak mot COVID-19 var det begrenset publikumsantall og konserten ble derfor også strømmet vie YouTube.

Nor59 sommerakademi benyttet koronakrisa til å "oppgradere" fra musikkøving på dagtid til et fulltids kurs med overnatting.

Mathias Liodden (fiolin) og Synnøve Liodden (bratsj) var solister med Ringerike Sommersymfoni Festivalorkester under ledelse av Soon-Mi Chung Barratt-Due, under fremførelse av Kurt Atterberg, Suite Opus 19. Foto: RSS Festival/Lars-Kaspar Andersen

Ungdomsorkesteret fra Sommerskolen på Halsnøy spiller på Jernbanestasjonen i Bergen, med smittetrygg avstand. Sommerskolen ble avsluttet med konsert i Grieghallen.

Norsk Suzukiforbunds sommerkurs på Geilo ble gjennomført med 95 barn og ungdommer i alderen 2 til 19 Deltakerne spilte i tre ulike orkestre sammen med 15 lærere og pianister.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.