Hvordan er din drømmekonsert?

x min lesetid

Vivaldis årstider med Elise Båtnes? Tangomusikk med Atle Sponberg? Fullt symfonirorkester og fiolinkonsert med Eldbjørg Hemsing? Romanse av Svendsen med en ung lovende solist? Besøk av en hardingfelespiller?Gjennom fire år med drømmekonserter har både solister og orkestre fått bryne seg på hverandre med gode resultater: fantastiske orkesteropplevelser!

Fire år med drømmekonserter

Som inspirasjon til årets utlysning av Drømmekonsert, har vi laget et lite arkiv over de Drømmekonsertene vi har gjennomført siden ordningen startet i 2016. UNOF-orkestre har hatt mulighet til å ønske seg en solist eller kunstnerisk leder som spiller på et Dextra-instrument.Ordningen har gjort det mulig for orkestrene å tenke stort, å drømme! En del av avtalen mellom Dextra og musikerne er at de skal stille på noen oppdrag med barn og unge, og dette har gitt oss denne muligheten. I tillegg til at reise og opphold for musikeren dekkes, får orkesteret også 19 000 kroner til å arrangere konserten (til konsertlokale, øvingslokale, markedsføring o.l.).Her finner du oversikten over samtlige 31 konserter, med solist og repertoar (PDF).

Nå kan du søke om støtte

Etter snart ett år med store uvanligheter for kulturlivet velger vi å holde på drømmen og utlyse konsertene, siden slike arrangementer uansett har lang planleggingshorisont. Tid for konserten avtales endelig mellom orkesteret og musikeren, og konserten kan finne sted i løpet av 2021 og vår 2022.Lyst på en Drømmekonsert? Her kan du lese mer om ordningen og sende inn søknad.

Les mer om tidligere drømmekonserter

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.