En stimuleringsordning som ikke stimulerer

x min lesetid

De Unges Orkesterforbund (UNOF) hadde sett frem til lanseringen av den nye stimuleringsordningen til staten. Dette skulle hjelpe det frivillige musikklivet i gang igjen etter nedstengninger, avlyste arrangementer, medlemmer som faller fra og mye usikkerhet.Skuffelsen var derfor stor da ordningen ble lansert forrige uke. Det viser seg at sommermusikkskoler ikke er med i ordningen, og at vi må vente helt til sommeren for å søke.Hva skal skje denne våren? Det mangler vi svar på.UNOF kommer til å følge opp dette, for så dårlig behandling som vi får nå kan vi ikke finne oss i.

– Uaktuelt å gjennomføre arrangementer

Vi støtter LNU og Frivillighet Norge sine gode uttalelser og analyser om den nye «stimuleringsordningen»:– Svært få eller ingen kommer til å ta risikoen med å arrangere store arrangementer om det er såpass usikkert om de får dekket inn kostnadene sine. Dette er en stimuleringsordning som ikke stimulerer til aktivitet, fordi pengene kommer for seint, sier Isa Maline Isene, styreleder i LNU.– Slik situasjonen er nå er det uaktuelt å gjennomføre større arrangement i hele landet, også i redusert omfang. Denne stimuleringsordningen er tilpasset en situasjon vi alle skulle ønsket at vi var i, hvor aktivitet var mulig, men dessverre er realiteten en annen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Les mer

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.