Noen av våre andre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Juniorensemblet Barratt DueJuniorensemblet Barratt Due

Juniorensemblet Barratt Due

Juniorensemblet Barratt Due (JENS)
Orkesteret er for spesielt motiverte strykere i alderen 12-16 år, som starter i høstsemesteret etter et prøvespill tidlig i vårsemesteret. Dyktige yngre strykere kan tas opp tidligere i spesielle tilfeller. JENS jobber med musisering, teknikk og fremføring på et høyt nivå. Orkesteret øver 3 timer hver lørdag i Barratt Due Musikkinstitutts lokaler.
Det legges stor vekt på musikkglede og samspill med god intonasjon og et godt resultat, der hele orkesteret jobber sammen for å få frem den beste klangen.
Musikerne deltar på øveseminarer, samt et antall konserter hvert semester.

JENS har et vennskapsorkester i Prenzlauer Berg, Berlin, der de var en uke på turné senest i 2023, sammen med barokkdanseren Elisabeth Svarstad. Gjenbesøk fra Tyskland kommer til Oslo høsten 2024. Ellers gir Juniorensemblet mange konserter i Oslo, og de har gjentatte ganger vært med på oppsetninger i den Norske Opera i samarbeid med Barneballetten og Barnekoret. En god del av orkestermedlemmene går på Musikk på Majorstuen skole, i ungdomstrinnet.
Erfarne Sigyn Fossnes er dirigent og kunstnerisk leder for orkesteret. (2006/07 og fra 2011 til i dag). Sigyn er spillende leder på en del av orkesterets produksjoner. Hun har alltid vært åpen for spennende muligheter lokalt, som utekonserter, konserter på institusjoner og skoler, samt deltagelse på orkestersamlinger med andre orkestre.

Juniorensemblet Barratt Due har en lang merittliste. Av dette kan nevnes Hardingtonar 2013 hvor de urframførte symfoni nr.3 av Geirr Tveitt, deltagelse på Festspillene i Bergen i 2011 i samarbeid med El Sistema, og i koronatiden et stort prosjekt, Før er også nå, i samarbeid med Grete Helle Rasmussen og lokale musikere og kunstnere på Skien Kulturhus høsten 2022. JENS har spilt med solister som Ragnhild Hemsing, Guro Kleven Hagen, Sandra Lied Haga, Birgitta Oftestad, Bjørg Pas - samt i BARDUS symfoniorkester hver vår med strykere og blåsere fra Barratt Dues eldre orkestre og Norges Musikkhøgskole. JENS spilte også på et antall "korona-konfirmasjoner" i Oslo Rådhus under nedstengningen 2021 med strenge restriksjoner, en opplevelse som lot musikkgleden komme frem i en vanskelig tid. Evnen til å formidle og delta sammen på større musikalske verk fra mange tidsperioder er noe av det viktigste man lærer i JENS. Styreleder i JENS er Hugo Lauritz Jenssen
JuniorSolisteneJuniorSolistene

JuniorSolistene

Juniorsolistene er et rekrutteringsorkester for Trondheimsolistene.
Talentfulle ungdommer mellom 16 og 21 år i Trøndelags distriktet. Mange her går videre med musikkstudier enten i Trondheim, Oslo eller København. De som velger Trondheim får da være med i Trondheimsolistene som for tiden ledes av Geir Inge Lotsberg.
Juniorsolistene har 2 helger på våren, sommerprosjekt som turne etc og to helger på høsten.