Obotigrene og fagott-tigrene

Obotigrene og Fagott-tigrene er et dobbelt rørblad-orkester, og en satsningsgruppe som startet opp med elever fra Kristiansand Kulturskole. Vi jobber for å få opp antall oboister og fagottister på Sørlandet, og for å inspirere andre norske og utenlandske musikkskoler til å gjøre det samme.

Her starter barna å spille når de er kun ca 7-8 år gamle, mens andre oboister starter ca 13 år gamle. Barna starter å spille på spesialbygde barne-instrumenter som er svarte og gul-stripete barneoboer, som tigre. Vi kobler utrydningsfaren til tigrene til vår egen eksistens som en sjelden art innenfor "instrument-faunaen".


Noen av våre andre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Senja orkesterforeningSenja orkesterforening

Senja orkesterforening

Vestre Aker KammerkamerateneVestre Aker Kammerkameratene

Vestre Aker Kammerkameratene

Vestre Aker Strykeorkester er et av Norges største strykeorkester for barn og ungdom. Elever fra fire til nitten år utvikler musikalitet og musikkglede gjennom samspill, seminarer og konserter.

Orkesteret er et foreldredrevet orkester som tilbyr individuell instrumentalundervisning på fiolin, bratsj, cello og kontrabass på flere av barneskolene i bydel Vestre Aker i Oslo. Alle medlemmer har i tillegg tilbud om ukentlig orkesterøvelse i grupper tilpasset sitt nivå og alder.

Vi samarbeider med Oslo kulturskole og har flinke, profesjonelle pedagoger til alle instrumentgrupper.

Vi tar imot både nybegynnere og mer erfarne barn og unge som ønsker å spilles et strykeinstrument hos oss. Vi har profesjonelle instruktører som er lærere og dirigenter.

Orkesteret arrangerer både seminarer og turer gjennom året, og har også et samarbeid med et tysk skoleorkester i Lübeck for våre eldste medlemmer.

Kammerkameratene er vår yngste ungdomsgruppe.