Kvartett Saphir


KVARTETT SAPHIR er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor
Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Torje Råbu (fiolin/bratsj) og Iris Kalliovirta (cello).

Kvartetten er 1.prisvinnere fem år på rad i den nasjonale konkurransen
Ungdommens musikkmesterskap. I 2022 og 2023 fikk de 1. pris i Midgardkonkurransen, Kammermusikklassen. De er svært aktive på konsertscener og festivaler og har regelmessig oppdrag for næringslivet, private og offentlige bedrifter. Siden 2019 har de vært med i ung kvartettserie, Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter. Gjennom dette programmet har de spilt konserter blant annet i Operaen, Gamle logen og på Sentralen, og deltatt i en rekke mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.
I 2019 fikk de gullknappen på TV2 Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk videre til finalen. De har spilt ved utdeling av St.Olav i Gamle Festsal og på Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter som ble sendt på NRK og TV2. I 2020 var kvartetten med i et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music i Manchester. Av andre konserter Kvartett Saphir har spilt kan blant annet nevnes egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie i 2020, sommerkonsert på Ramme gård under Aulaserien, de har urfremført Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» - skrevet spesielt for Kvartett Saphir, konserter for Nordstrand huskonserter, konserter i Narvik kulturhus i samarbeid med Musikk i Nordland mfl.(2021). I 2022 har de samarbeidet med Det Norske Jentekor om en urfremføring av Ståle Kleibergs verk «Å høyra til» for strykekvartett og kor i Nidaros Domen og Universitetets Aula. De har også gitt flere konserter på Nordsjø Musikkfest, Horten kammermusikkfest, spilt på utdelingen av Abelprisen i Universitetets aula sendt på NRK, Alf Hurum festkonsert, Gartneriet Bygdøy Kongsgård og Filmproduksjon for TV-skolen, Lillehammer. I desember 2022 inviterte de for første gang til sin egenproduserte konsert «Jul med Saphir» på Sentralen hvor de for færste gang presenterte Saphir XL – et utvidet Saphir i kammerorkesterformat i tillegg til at de inkluderte cembalo, blåsere og sangere.
På Kvartett Saphirs repertoar står blant annet strykekvartetter av Felix Mendelssohn Bartholdy, Dimitri Shostakovitsj, Sergei Prokovieff, W.A.Mozart, Joseph Haydn,Antonin Dvořák, Sulkhan Tsintsadze, Edvard Grieg, Ludwig Van Beethoven, Philip Glass og Arne Nordheim, Ernest Chausson, Ståle Kleiberg, Arnold Shoenberg.
Utøverne er elever ved Barratt Due Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due.

Kvartett Saphir:
Amanda Noor Vatn,16 (fiolin/bratsj)
Philippe Jayer,16(fiolin/bratsj)
Torje Råbu,16 (fiolin/bratsj)
Iris Kalliovirta,16 (cello).

Noen av våre andre medlemsorkestre

Vi har mange unike medlemsorkestre, og her er to tilfeldig utvalgte.

Vis alle
Epler og Pære kvintettEpler og Pære kvintett

Epler og Pære kvintett

Fem kjekke gutter som øver jevnt og trutt
Bjørndal StrykBjørndal Stryk

Bjørndal Stryk