Lyden av verden

Konserten er den store avslutningen av samarbeidsprosjektet mellom Barneorkesteret Barratt Due og Stavanger Juniororkester, som gikk av stabelen høst 2022. Orkestrene, som har unge musikanter i samme aldersgruppe (6-10 år), gikk sammen om å bestille et verk for strykeorkester, med profesjonelle solister på bratsj og kontrabass. Det som gjør at prosjektet skiller seg ut fra andre musikkbestillinger er at orkesterelevene har vært medvirkende i komponeringen. «Fem sanger for strykeorkester» ble til i samspillet mellom komponistene og elevene, som møttes på flere workshops gjennom hele året, både i Oslo og Stavanger. I disse seminarene lagde barna egen musikk, veiledet av komponistene, og det som kom ut av disse møtene dannet grunnlaget for verket, som skal urfremføres i Aulaen 18. juni. Vi gleder oss til å vise frem resultatet av dette samarbeidet og nytenkende måten å jobbe på, med barn som aktive medskapere i et verk av høy kvalitet.

På konserten vil orkestrene by på et variert program med musikk fra flere verdensdeler, både for seg selv og sammen. Vi har for anledningen invitert Kammerensemblet Barratt Due, som er strykeorkesteret for elever fra 5.-7. klasse på Musikk på Majorstuen til å gjeste konserten med eget repertoar, rykende fersk orkesterturen deres til Firenze.

Vi ønsker å rette en stor takk til våre støttespillere: De Unges Orkesterforbund, Sparebankstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse, Oslo Musikkråd, Rogaland Musikkråd.

Billetter: https://barrattdue.ticketco.events/no/nb/e/lyden_av_verden

Universitetets Aula kl. 14:00-15:30.

Medvirkende


Stavanger Juniororkester, ledet av Beatrice Bjørnsen

Barneorkesteret Barratt Due, ledet av María Alejandra Conde Campos

Kammerensemblet Barratt Due, ledet av Lina Marie Årnes

Minna Svedberg, bratsj

Cécile-Laure Kouassi, kontrabass

Om komponistene


Anna Linh Nguyen Berg er en norskvietnamesisk komponist. Verkene hennes fremføres jevnlig på den nordiske samtidsmusikkscenen. Berg lager musikk som preges av nysgjerrighet, lekenhet og nerve for alle typer besetninger, bl.a. sinfonietta, symfoni- og strykeorkester, blåseensemble og kor. NRK Spillerom Søndag nominerte strykekvartetten hennes ‘Abrasjon II’ til den prestisjefylte komposisjonskonkurransen International Rostrum of Composers i 2021. Samme verk vant 2. pris i ANSA Juvenartes konkurranse for kunststudenter i utlandet i 2023. Berg fullfører sin master i komposisjon i mai 2023 fra Norges musikkhøgskole og Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris.

Rune Rebne er en norsk komponist. Han er for tiden førsteamanuensis i komposisjon og Ph.D.-kandidat ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. Rune Rebne har laget både instrumental- og elektroakustisk musikk, ved siden av å arbeide med musikk for moderne dans og teater. Hans verker har vært fremført ved forskjellige festivaler i Norge og i utlandet. Han mottok Norsk Komponistforenings pris for Årets Verk 1995. Rune Rebne virket som kunstnerisk leder og instruktør for teaterforestillingene Blod, Jern og Olje vol. 1 og 2.

Om stykket


Anna Berg & Rune Rebne: Fem sanger for strykeorkester

  • Knopper og knupper
  • Klunker og klumper
  • Gli og dra
  • Skyer og prikker
  • Uendelig melodi