UNOF jobber for en barrierefri fritid

De Unges Orkesterforbund er stolte av å være den aller første organisasjonen som får tildelt inkluderingsmerket Barrierefri fritid fra Unge funksjonshemmede!UNOF var til stede sammen med Unge funksjonshemmede på Arendalsuka i august, der inkluderingsmerket ble utdelt.

Veileder

2022 er Frivillighetens år, og ett av målene for året er å fjerne barrierer for deltakelse i frivillig sektor.Unge Funksjonshemmede er en sammenslutning av 38 foreninger for barn og unge med funksjonsnedsettelser og kronisk sykdom. De har utviklet veilederen Barrierefri Fritid!UNOF var en av pilotorganisasjonene som var med på å teste veilederen.

Paneldiskusjon under lanseringen av Barrierefri fritid på Arendalsuka.

Forpliktende ros

UNOF er stolte over å være en del av dette, men vi kjenner også at dette er noe som forplikter. Derfor har vi satt i gang et arbeid for å skaffe mer kunnskap som kan sikre at alle barn og unge som ønsker det, skal ha muligheten til å spille i orkester.I tida framover kommer UNOF til å jobbe med orkestrene for å hjelpe til med at aktivitetene våre kan bli så inkluderende som mulig.

Ressurser

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.