Orkestre samles i Plovdiv

x min lesetid

5. mai åpnet den europeiske orkesterfestivalen i Plovdiv i Bulgaria.16 musikere fra Nordberg Strykeorkesters Ungdomsorkester representerer UNOF og Norge på festivalen.Nordberg Strykeorkester holder til i Oslo og har omkring 80 medlemmer mellom 4 og 16 år. Orkesteret er delt i tre. Det er de eldste, i Ungdomsorkesteret, som deltar i Plovdiv.

– Festivalen var meget godt organisert og den historiske byen Plovdiv var en perfekt ramme rundt arrangementet.

Festivaldeltagerne kunne velge mellom 8 forskjellige workshop orkestre. Våre ungdommer deltok på «Dvorak-romantic music» og «film music». Ungdommene våre storkoste seg i begge gruppene. Dirigentene var flinke, pedagogiske og hyggelige. Tre dagers øving ble avsluttet med en fantastisk konsert i «Roman stadium».

Vi er tilbake når den 13th European orchestra festival arrangeres! forteller Kristin W. Haugstoga i Nordberg Strykeorkester.

Deltakere fra 25 land

Hvert tredje år avholder den europeiske orkesterføderasjonen EOFed Europeisk Orkesterfestival et sted i Europa. Her kommer musikere fra hele Europa sammen for å opptre, delta workshops, lytte til hverandre, sosialisere, spille og lære.Festivalen i Plovdiv skulle egentlig funnet sted i fjor, men ble utsatt på grunn av det-dere-vet.Usikkerhet og forstyrrelser i den vante rutinen har preget mange sider av samfunnet de siste årene. Med krig og en koronapandemi som fremdeles pågår har festivalen blitt noe redusert i omfang. Når den endelig starter er det med ti orkestre og deltakere fra til sammen 25 land tilstede. Vi er glade for at orkestrene møtes i denne tiden, og tror et levende musikkliv er minst like viktig som før.

Arven etter Bergen

I 2018 ble den Europeiske Orksterfestivalen avholdt i Bergen. NASOL og UNOF gikk sammen om å arrangere en svært vellykket festival som samlet over 1000 musikere fra 25 orkestre. Tidligere har festivalen blitt arrangert i Cremona i Italia (2015), i Tallinn i Estland (2012) og Dalfsen i Nederland (2009).[gallery columns="2" size="medium" ids="https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-2.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-4.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-3.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-1.webp|"]

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.