Orkestre samles i Plovdiv

x min lesetid

5. mai åpnet den europeiske orkesterfestivalen i Plovdiv i Bulgaria.16 musikere fra Nordberg Strykeorkesters Ungdomsorkester representerer UNOF og Norge på festivalen.Nordberg Strykeorkester holder til i Oslo og har omkring 80 medlemmer mellom 4 og 16 år. Orkesteret er delt i tre. Det er de eldste, i Ungdomsorkesteret, som deltar i Plovdiv.

– Festivalen var meget godt organisert og den historiske byen Plovdiv var en perfekt ramme rundt arrangementet.

Festivaldeltagerne kunne velge mellom 8 forskjellige workshop orkestre. Våre ungdommer deltok på «Dvorak-romantic music» og «film music». Ungdommene våre storkoste seg i begge gruppene. Dirigentene var flinke, pedagogiske og hyggelige. Tre dagers øving ble avsluttet med en fantastisk konsert i «Roman stadium».

Vi er tilbake når den 13th European orchestra festival arrangeres! forteller Kristin W. Haugstoga i Nordberg Strykeorkester.

Deltakere fra 25 land

Hvert tredje år avholder den europeiske orkesterføderasjonen EOFed Europeisk Orkesterfestival et sted i Europa. Her kommer musikere fra hele Europa sammen for å opptre, delta workshops, lytte til hverandre, sosialisere, spille og lære.Festivalen i Plovdiv skulle egentlig funnet sted i fjor, men ble utsatt på grunn av det-dere-vet.Usikkerhet og forstyrrelser i den vante rutinen har preget mange sider av samfunnet de siste årene. Med krig og en koronapandemi som fremdeles pågår har festivalen blitt noe redusert i omfang. Når den endelig starter er det med ti orkestre og deltakere fra til sammen 25 land tilstede. Vi er glade for at orkestrene møtes i denne tiden, og tror et levende musikkliv er minst like viktig som før.

Arven etter Bergen

I 2018 ble den Europeiske Orksterfestivalen avholdt i Bergen. NASOL og UNOF gikk sammen om å arrangere en svært vellykket festival som samlet over 1000 musikere fra 25 orkestre. Tidligere har festivalen blitt arrangert i Cremona i Italia (2015), i Tallinn i Estland (2012) og Dalfsen i Nederland (2009).[gallery columns="2" size="medium" ids="https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-2.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-4.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-3.webp|,https://wp-arkiv.orkester.no/2022/05/nordberg-plovdiv-1.webp|"]

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.