Orkesteret møttes for første gang på to år

x min lesetid

NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester er fornøyde med å ha gjennomført en vellykket sommersamling i august. Dette er orkesterets første samling på to år.7. – 14. august møttes Norsk Ungdomssymfoniorkester til sommersamling i Hønefoss. NUSO er et toårig samlingesbasert prosjektorkester. Samlingen i august var den første i alt fire samlinger i denne toårsperioden.Orkesteret skulle ha møttes i fjor sommer, men samlingen ble utsatt i ett år på grunn av koronapandemien. Det var derfor en veldig spilleklar gjeng med unge musikere som møtte opp til orkestersamling på Ringerike folkehøgskole i Hønefoss 7. august.Totalt 72 ungdommer deltok på samlingen. Musikere var i alderen 13-21 år, og kom fra alle deler av landet.Tross strenge smitteverntiltak på samlingen var det stor stas for ungdommene å endelig få møte hverandre og spille sammen i et symfoniorkester med full besetning.

Imponerte publikum

NUSO spilte to storslagne konserter og imponerte publikum i både Hønefoss kirke og i Sofienberg kirke under Oslo Kammermusikkfestival.Repertoaret:

  • Ludwig van Beethoven – Ouverture til Egmont
  • Leonard Bernstein – Glitter and be Gay
  • Gioacchino Rossini – Una voce poco fa (fra Barbereren i Sevilla)
  • Léo Delibes – Les filles de Cadix
  • George Gershwin – Summertime
  • Camille Saint-Saëns – Symfoni nr. 3 (Orgelsymfoni)

Orkesteret ble ledet av dirigent Torodd Wigum, og på konsertene medvirket også organist HannahMarie Carding på orgel og stjernesopran Eir Inderhaug.Vi er veldig glade for å endelig ha fått samlet Norsk Ungdomssymfoniorkester, hele to år etter forrige samling. Nå ser vi fram mot høstsamling i Sandnes og Stavanger i oktober og to nye spennende samlinger i 2022.

Om NUSO

NUSO – Norsk Ungdomssymfoniorkester er et nasjonalt symfoniorkester for ungdom mellom 13 og 20 år. Musikerne kommer fra hele landet og holder et svært høyt musikalsk nivå. De er med i orkesteret for to år av gangen og velges ut på bakgrunn av prøvespill. Orkesteret drives av De Unges Orkesterforbund.Orkesteret dirigeres av Torodd Wigum. Han er en ettertraktet dirigent som jevnlig dirigerer de store norske symfoniorkestrene, og har også jobbet med mange internasjonale stjerner.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.