Pangstart for Orkesteråret

x min lesetid

Det startet med at han hørte Alexander Rybak spille da han var 3 år. Etter det var Alexander Johansen Blanco (11) fast bestemt på at han skulle spille fiolin. I Stavanger Junior Orkester møtte han Nikolai Tjelta Hashemi (11) og Ole Li (12). De spilte cello, fiolin og piano. Alexander, Nikolai og Ole ble gode venner. Etterhvert tenkte de på å starte en kammergruppe. Men de var for seint ute til fristen på kulturskolen.

Da sa Alexander: – Dette kan vi gjøre på egen hånd.

Første konsert

Piccolino Orchestra startet våren 2023. Søndag 7. januar hadde de sin aller første konsert i Madlamark Kirke i Stavanger. De unge musikerne sier de er glad i klassisk og barokk. Cantata 147 av Bach topper nok lista.

En annen favoritt er He´s a pirate fra Pirates of the Carrebean.

På sin aller første konsert hadde de også med gjestesolist fra Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester, Sara Tjelta Hashemi (fiolin).

Flere oppdrag

Allerede etter konserten fikk guttene tre nye spilleoppdrag. I skrivende stund skal de spille på Madla Amfi, Arkeologisk museum og Bergenes sykehjem.

Orkesteråret 2024

Piccolinos konsert var en av de første i Orkesteråret 2024, som markerer UNOFs 50års jubileum. Her kan du lese mer om orkesteråret og melde på egne arrangement. Fullstendig programkalender finner du her.

Se bildegalleri nederst i saken om det å spille sin aller første konsert.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.
– Alt er kulere på kontrabass– Alt er kulere på kontrabass
I helgen kunne du høre et orkester kun med kontrabass. For bare noen år siden var ikke det en selvfølge.