Orkester og band, hand i hand

x min lesetid

UNOF Nord-Norge og Hamarøy kulturskole flesker til med seminar på Hamarøy, der samspill med orkester og band står på timeplanen.- Orkesteret skal spille sammen med forskjellige bandinstrumenter: tromme, el-bass, gitar, trekkspill, fløyte og harpe. Vi spiller norsk folkemusikk fra Sturla Eide, og prøver altså å være et helt spelemannslag, forteller instruktør Yvonne Thomassen.

Fellesorkester

Det vil være junior/aspirantorkester, ungdomsorkester, og altså et stort fellesorkester som spiller folkemusikk arrangert for orkester og band.Arrangementet vil ha stort fokus på smittevern, og vi vil følge alle retningslinjer, både fra sentrale myndigheter og eventuelle lokale pålegg.

Klangfarger og rytmer

Sist UNOF hadde seminar på Hamarøy, i 2015, hadde orkestermusikerne en kjempeflott helg og gjorde et supert samarbeid med band fra kulturskolen. Nå håper de å kunne gjenta suksessen.- Forskjellen fra å spille i et rent strykeorkester er jo flere klangfarger og rytmer som kommer inn. Flere å lytte til og samspille med. Artig! sier Thomassen.Her finner du mer informasjon om kurset. med mulighet til å melde seg på.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.