Ny giv til høsten

x min lesetid

Musikklivet har hatt store utfordringer denne våren på grunn av koronaviruset. Mange orkestre har opplevd at det har gått fra full aktivitet til null aktivitet.For mange er de faste øvelsene i det lokale orkesteret en viktig arena, både musikalsk og ikke minst sosialt. Men når hele verden stopper opp og alt stenger ned, hva skjer egentlig da med alle musikantene?

Søk støtte til rekruttering

Vi håper høsten kan gi orkestrene en mulighet til å komme i gang igjen for alvor. Landsstyret i UNOF har derfor satt av 200 000 kroner i tilskudd til rekrutteringstiltak høsten 2020. Hensikten er å stimulere tiltak som kan motvirke frafall grunnet koronasituasjonen.Hvert orkester kan få inntil 10 000 kroner i støtte for å gjennomføre tiltak for å rekruttere musikere til orkestrene. Søknaden må inneholde et enkelt budsjett og en beskrivelse av hva tiltaket går ut på.Søknadene fra orkestrene kan gjerne knyttes til rekrutteringskampanjen som UNOF er med på (se under for mer informasjon).Her kan du søke om støtte til rekrutteringstiltak høsten 2020.

Musikk blir ikke det samme uten deg

Norsk Musikkråd, Musikkens Studieforbund, og en rekke av medlemsorganisasjonene, inkludert UNOF, har gått sammen for å lage en kampanje i uke 36. Denne kampanjen har fått budskapet: «Gjensynsglede - musikken blir ikke den samme uten deg».I uke 36 kommer en nasjonal annonseringskampanje. Hovedmålet med dette er å ta vare på gamle musikanter, samt rekruttere nye. Vi vil hjelpe det frivillige musikklivet å komme i gang og tilbake til en normal hverdag. Selv om vi nå har måttet minske aktiviteten drastisk, så må alle nå stå sammen, og vise at vi har klart oss gjennom dette.På nettsiden for kampanjen ligger det allerede en god del informasjon om hele prosjektet. Det vil stadig vekk komme enda mer påfyll, så her gjelder det å henge med i svingene. Det vil komme masse materiell som kan brukes, også spesielt i sosiale medier. Det er en aktivitetsbank som skal inspirere til originale ideer, og virkelig få det kreative tankesettet i gang.Så, uke 36, følg med, stay tuned, så skal vi virkelig starte den nye sesongen med et brak!Her kan du lese mer om rekrutteringskampanjen Gjensynsglede.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.