Lydfryd - vi søker komponister!

x min lesetid

Vi søker komponister til prosjektet Lydfryd – ny, norsk musikk for barne- og ungdomsorkestre!Vi ønsker respons fra interesserte komponister i alle aldersgrupper, både ferske og mindre skolerte, men også fra de svært erfarne! Vi går bredt ut fordi et viktig mål for oss er også å nå ut til «nye stemmer» som ikke har skrevet musikk for barn og ungdom som spiller i orkester.Søknadsskjema finner du nederst i artikkelen.

Hva er Lydfryd?

UNOF (De Unges Orkesterforbund) feirer 50 år i 2024 og har kalt feiringen Orkesteråret. I den anledningen ønsker vi å få skrevet ny musikk til medlemsorkestrene våre. Vi har gått gjennom musikken vi og våre medlemmer har bestilt de siste 50 årene og har funnet noen hull vi vil fylle. Vi har og spurt medlemsorkestrene våre hva de ønsker seg og dette er noen av svarene vi fikk:

 • Idiomatiske, pedagogiske, stykker der alle stemmene har noe interessant å spille
 • Noen sceniske elementer som tramp eller «hoi»
 • Ikke for mye lange toner
 • Spennende rytmer som groover
 • Stykker der det både er helt enkle stemmer og mer krevende stemmer
 • Nye spilleteknikker og improvisasjonsdeler

Gjennom prosjektet tilbyr vi et nært samarbeid med utvalgte orkestre og med Cécile-Laure Kouassi, strykepedagog og kontrabassist og Kari Beate Tandberg, komponist og pedagog. De kan svare på spørsmål, gi respons underveis og vil fungere som en type samarbeidspartnere eller rådgivere etter behov.Vi skal bestille flere stykker som skal være:

 • for ulike aldersgrupper og mestringsnivå
 • hovedsakelig for strykere, men også andre ensembletyper som inkluderer blåsere og slagverk
 • med varighet fra 1-8 minutter

Stykkene skal komponeres i løpet av 2023 og fremføres i løpet av Orkesteråret 2024. De utvalgte komponistene blir honorert etter satsene.

Hvem kan søke Lydfryd?

 • det er ingen aldersbegrensning eller krav til utdannelse eller erfaring. Høres dette ut som et spennende prosjekt er det bare å søke!
 • prosjektets mål er å fornye det norske repertoaret for barne- og ungdomsorkester, derfor må man enten være norsk statsborger eller bosatt i Norge for å søke.

Husk å søk innen fristen 22.10 kl 23:59.Har dere noen spørsmål til prosjektet er det bare å kontakte Birgit Djupedal, prosjektleder til Orkesteråret 2024 på mail (birgit@unof.no) eller telefon (+47 47690265).Ta utfordringen og søk Lydfryd! Vi håper å høre fra deg.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.