Hva skal du gjøre i sommer?

x min lesetid

Planene for årets sommermusikkskoler er i full gang. De første har søknadsfrist allerede denne uken.Selv om vi lever i tider der det er vanskelig å planlegge lenger enn et par uker framover i tid, er NASOL og UNOF i full sving med å planlegge sommerens kurs.

Eneste orkesterkurs for voksne

Vestlandsk sommarsymfoni er landets eneste sommerkurs i orkesterspill for voksne. I fjor ble sommarsymfonien dessverre avlyst av smittevernshensyn, men i år legges det nye planer.I år står Jean Sibelius, Harald Sæverud og Johan Svendsen på programmet. Kurset avholdes den første uka i august, som alltid på Fjordane Folkehøgskule i Nordfjordeid. Mer informasjon finnes du på NASOL.no.

Over hele landet

UNOF arrangerer 15 sommermusikkskoler for barn og ungdom over hele landet. En del av dem ble avlyst i fjor, selv om de fleste valgte å gjennomføre arrangementet med små eller store justeringer.De aller fleste satser på å gjennomføre sommermusikkskolene i år. En oversikt (som vil bli fortløpende oppdatert) finner du på Orkester.no.I en tid som denne er vi selvfølgelig opptatt av smittevern. Vi oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på råd og bestemmelser fra myndighetene, samt musikklivets veiledere for smittevern.

Orkester for alle

Vil du være med på sommermusikkskole, men har ikke råd? Orkester for alle er en ordning som tilbyr sommermusikkskole i orkesterspill til redusert pris — for de som trenger det.For å sikre at støtten går til de som har størst behov for den, stiller vi krav om begrunnelse i søknaden.Les mer om ordningen på Orkester.no.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.