Hedret med europeisk orkesterpris

x min lesetid

Thorn Magnus Reymert mottar hederspris fra Den europeiske orkesterføderasjonen (EOFed).Prisen ble delt ut for første gang i år. Den ble opprettet for å framheve god eller innovativ praksis blant ungdoms- og amatørorkestre.Thorn Magnus Reymert deler prisen med italienske Nicola Malagugini.

Fra 14 til 140

Magnus er fiolinist, lærer, dirigent og leder for ungdomsorkestre i Oslo.– Da jeg først begynte med fiolinelevene mine i 2008, hadde jeg en ide om at alle skulle ha det så gøy som mulig og utvikle seg så mye som mulig. Jeg forsto at hvert barn som vil bruke tid til å lære et instrument, er en gave. Nesten alle barn ønsker å fortsette og spille dersom de blir introdusert til et instrument på en god måte. Etter mange års arbeid føler jeg at ethvert barn som ikke får muligheten til å spille et instrument, er et tap, sier Magnus.I 2009 begynte han som kunstnerisk leder for Nordstrandhøgda strykeorkester. Den gangen bare hadde 14 medlemmer. Nå heter det NOR59 Strykeinstitutt og er et levende orkestermiljø med over 140 unge musikere.– Min erfaring er at av 100 tilfeldige barn, kan 70 av dem utvikle seg til profesjonelle musikere. En ubetinget forutsetning for dette er en dyp forståelse av hvert enkelt barns særegenhet og individualitet. Uansett om de unge musikerne i fremtiden velger å bli utøvere, lærere, kulturarbeidere eller interesserte konsertgjengere, er de allerede avgjørende for det fremtidige mangfoldet av kulturliv i Norge.Magnus er også tidligere styremedlem i De Unges Orkesterforbund (UNOF). Han har studert ved Norges Musikkhøgskole og Fontys konservatorium i Tilburg i Nederland. Les mer om ham her.

Om EOFed

Prisen ble delt ut på BTHVN-konferansen i Dresden, som arrangeres av den tyske orkesterføderasjonen, den europeiske orkesterføderasjonen og verdensføderasjonen for amatørorkestre i forbindelse med Beethovens 250-årsjubileum [utsatt et år pga korona].Den europeiske orkesterføderasjonen (EOFed) er en europeisk organisasjon for barne-, ungdoms- og voksne amatørorkestre. Organisasjonen arrangerer Europeisk Orkesterfestival hvert 3. år, neste gang i 2022 i Plovdiv, Bulgaria.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.