Har dere samarbeidet med korps? Da vil vi høre fra dere

x min lesetid

Har ditt orkester spilt sammen med korps? Vi leter etter de gode eksemplene. UNOF og Korpsnett Norge er godt igang med prosjektet Korps+Orkester=Sant. Vi har fått tilsagn på et eget bestillingsverk for denne besetningen, og har inngått et samarbeid med Norsk Noteservice som skal arrangere flere stykker for oss.

Vi vil høre deres erfaringer

En stor del av dette prosjektet er også en kartlegging av hva som finnes, og her trenger vi deres hjelp?Har ditt orkester samarbeidet med et korps? Da ønsker vi å komme i kontakt med deg. Vi ønsker svar på :

  • hvilke repertoar spilte dere?
  • hvordan så besetningen ut? (utvalgte blåsere, eller hele korpset?)
  • hvilken aldersgruppe var med på prosjektet?
  • andre erfaringer du vil dele

ta kontakt med Torunn på UNOF-kontoret, torunn@unof.no, telefon 469 23 474, eller skjemaet under:

... men hva skal de spille?

Flere orkestre har ytret ønske om samarbeide med sitt lokale skolekorps, men hva skal de spille? Symfonisk repertoar passer ikke besetningen i korpset, og dersom nivået passer strykerne, er det kanskje eldre symfonisk repertoar som kun har med et par blåsere og pauker. Det finnes noen flexi-arr tilgjengelig, særlig amerikanske, men her er det tatt lite hensyn til balanse mellom lydsterke blåsere og lydsvake strykere. Når det kommer til notering og valg av toneart stykket spilles i, er det også mange utfordringer, særlig om man jobber med barn og yngre ungdommer.

Om Korps+Orkester=Sant

Målgruppa vår er unge musikanter i alderen 10-14 år, hovedorkester-alder. Dette er den alderen vi mener passer best for et slikt prosjekt. Musikantene har utviklet seg nok på instrumentet til å bryne seg på noe nytt, og de er ennå ikke opptatte ungdommer som er med i regiunsorkestre, talentprogrammet og større prosjekter. UNOF har derfor søkt om, og fått tildelt penger fra Musikkens Studieforbund og i tillegg har vi fått støtte til et bestillingsverk fra Norsk Komponistfond. Sammen med stykkene som spesialarrangeres av Norsk Noteservice under merkenavnet «Korps + orkester = sant» får vi til sammen nok materiale til at et korps og et orkester kan samarbeide om en konsert med tre avdelinger, en hver og en sammen. Vi tar sikte på en urframføring og lanseringskonsert i oktober med Landstrykerne og skolekorpsene på Ringerike i oktober. Vi jobber også fram mot en oversikt (katalog) over ulikt materiale som er tilgjengelig og hvor, samt en liten veiledning for dirigenter.

Disse er på saken

Arbeidsgruppa består av:

  • Jan Erik Helleren, musikksjef i Korpsnett Norge
  • Ingrid Marie Haverstad, strykerepresentant (Landstrykerne)
  • Torunn Kristoffersen, organisasjonskonsulent i UNOF

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Bruker VR-briller før konsertBruker VR-briller før konsert
Jun 12, 2024
Norsk og tysk orkester håndplukket til forskningsprosjekt.
Når orkester blir korpsNår orkester blir korps
May 16, 2024
En gang i året skjer det noe helt spesielt med Tøyen orkester.
Ved siden av KORKVed siden av KORK
Apr 24, 2024
Da 30 unge strålte med Kringkastingsorkesteret.
– Den er gøy og litt vanskelig– Den er gøy og litt vanskelig
Apr 20, 2024
Eksklusiv premiere på musikkvideo.