Blokkfløytejubileum!

x min lesetid

Covid skapte problemer da Blokkfløytistene Uranienborg og Blokkfløytistene St. Sunniva skulle feire 30-års jubileum, men det ble en knall konsert til slutt. – Vi startet planleggingen av 30-års jubileet vårt høsten 2019 og ønsket å sette fokus på irsk og keltisk folkemusikk. I tillegg ville vi vise frem en del av det klassiske blokkfløyterepertoaret vi har jobbet med gjennom 30 år, forteller dirigent Svein Egil Skotte i Blokkfløytistene Uranienborg.Konserten var et samarbeidsprosjekt mellom alle de fire blokkfløyteorkestrene i Oslo: Blokkfløytistene Uranienborg, Blokkfløytistene St.Sunniva, Ungdomsblokkfløytistene Uranienborg og Ungdomsblokkfløytistene St.Sunniva.Gode kontakter i folkemusikkmiljøet hjalp til med å finne gode instruktører og musikere til prosjektet. To irske stjernemusikere ble også engasjert som solister, Brian Finnegan på tin whistle og John Joe Kelly på bodhrán.Alle elevene fikk irske tin whistles høsten 2019. I februar 2020 kom Brian Finnegan fra Irland og hadde et vellykket seminar med elevene.

Krøll med korona

Men å arrangere konsert midt i en verdensomspennende pandemi byr på mange utordringer. Konserten skulle etter planen holdes søndag 7. juni i Kulturkirken Jakob. Dessverre kom pandemien og alt ble lagt på is på grunn av korona.Ny dato for konserten ble satt til 13. Juni 2021, men dessverre viste det seg etter hvert at heller ikke dette lot seg gjennomføre.Etter mye om og men ble endelig dato for konserten satt til 21. november. Da var ikke lokalet tilgjengelig, så konserten ble i stedet holdt i Gamle Logen.Så oppsto plutselig et nytt problem da de engasjerte solistene ikke fikk komme inn i Norge til jubileumshelgen uten et langt karanteneopphold, så orkesteret måtte kaste seg rundt og finne noen nye fullvaksinerte solister: den irske fløytisten Michael McGoldrick, bodhrán-spilleren Robbie Walsh og den dyktige gitaristen James Taylor.

Over all forventning

Til slutt ble det likevel konsert, tross alle hindringer på veien. Det ble utsolgt sal og stor stemning i Gamle Logen. Blokkfløytistene hadde leid inn en profesjonell produsent og markedsført konserten aktivt overfor blant annet ambassader og foreninger tilknyttet Irland og England, og den irske ambassadøren var blant publikummerne.– Det gikk over all forventning og konserten ble en stor suksess! Elevene våre var også svært fornøyd med jubileet og ble veldig inspirert over å få musisere sammen med så mange dyktige profesjonelle musikere, sier Skotte.Tilsammen var ca. 150 barn og unge i tillegg til 10 musikere med på konserten. Alle elevene og musikerne fikk utdelt hver sin rose til slutt.

DUST

Blokkfløytistene har jobbet godt med å skaffe finansiering til konserten, og fått støtte fra blant annet Sparebankstiftelsen, Frifond Kompetanse, Oslo kommune, Oslo kulturskole og Oslo Musikkråd.UNOF støttet konserten gjennom støtteordningen DUST. DUST står for Den uvanlige støtteordningen, og er en ordning for å støtte store prosjekter som ikke er en del av de vanlige aktivitetene til et orkester. Pengene skal gå til store prosjekter som krever et slags «løft», gjerne koblet til økonomisk løft. UNOF Oslo bidro også med et støttebeløp til konserten.Har du et stort prosjekt du ønsker å gjennomføre med ditt orkester? Neste søknadsfrist for DUST er 9. februar.

Lese mer?

Hold deg oppdatert på orkesterverdenen.

Vis alle
Norges største orkesterNorges største orkester
Over 200 barn og unge i Stavanger Konserthus.
– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der– Det var nesten litt uvirkelig at Dronningen faktisk var der
Jan 28, 2024
Urfremføring, trær som drømmer og storfint besøk.
Pangstart for OrkesteråretPangstart for Orkesteråret
Jan 8, 2024
I fjor startet tre 11-åringer opp Piccolino Orchestra. I helgen var deres aller første konsert.
Treet lever videreTreet lever videre
Nov 17, 2023
Hvordan tar du best vare på instrumentet ditt? Svaret får du her.